TERUG IN DE TIJD

Waar komen we vandaag?

Bouwmaat is een landelijke keten van groothandels in bouwmaterialen voor professionals in de bouw. Onze klanten zijn actief in herstel, renovatie en onderhoud. In 1986 opende in Schiedam de allereerste Bouwmaat. En nu, 30 jaar later, kunnen vakmannen terecht bij 48 Bouwmaat vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor van de formule is gevestigd in Bunschoten en verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de formule, de samenstelling van het assortiment, inkoop en publiciteit. Vanuit Bunschoten wordt ook centraal de administratie, automatisering en opleidingen geregeld.

2021

Bouwmaat heeft tegenwoordig 49 vestigingen verspreid over het hele land, een webshop waar 24/7 bestellingen geplaatst kunnen worden, Allesvoorslimmerbouwen.nl met gratis meer werk en Kluswebsite.nl waar maandelijks duizenden consumenten worden geholpen aan een goede vakman. Zo helpt Bouwmaat de vakman iedere dag om het beste uit zichzelf, de klus én zijn bedrijf te halen.

2012

Drie grote vernieuwingen vonden plaats in 2012. De webshop van Bouwmaat werd gelanceerd. Waardoor vakmannen 24 uur per dag en 7 dagen in de week hun bestellingen kunnen plaatsen bij Bouwmaat. Om de vakman nog beter te helpen werd in 2012 Kluswebsite.nl overgenomen van Sanoma Media. Vanaf dat moment helpt Bouwmaat haar klanten ook aan meer opdrachten. Tot slot werd de eerste XL vestiging geopend met een nog breder en dieper assortiment.

2007

Vanaf 2007 werd Bouwmaat de marktleider in de markt voor herstel, renovatie en onderhoud.

1997

In 1997 werd het “Alles onder één dak” principe geïntroduceerd: doordat alle artikelen in één grote hal waren geplaatst. Daarvoor waren het verschillende ruimtes. Hiermee wilde Bouwmaat de vakman het gevoel geven: Bij Bouwmaat kan je alles in één keer vinden voor jouw klus. Met “Alles onder één dak” werd tevens de breedte en diepte van het assortiment benadrukt. De vakman kon zo in één keer materiaal voor ruwe en droge afbouw halen, maar ook gereedschap, werkkleding en zelfs koffie!

1988

In 1988 werd de Bouwmaat formule (aanpak) van Intergamma gekocht door drie aandeelhouders; CRH Bouwmaten BV,  De Stiho Groep BV en Ter Steege Handel BV. In diezelfde periode splitste Bouwmaat Amsterdam Amstel zich af van De Stiho Groep en ging zelfstandig verder onder de naam Bouwmaat Amsterdam. Zij werd hiermee de vierde franchisenemer van de formule Bouwmaat. Gezamenlijk met de drie aandeelhouders zijn zij de vier franchisenemers.

1986

In de jaren 80 stagneerde de doe het zelf markt. Daardoor besloot Intergamma in 1986 om in verschillende vormen (formules) op te splitsen. Een winkel voor consumenten/ doe-het-zelvers (GAMMA). Een bouwmaterialenhandel voor de kleine ondernemer in de herstel, renovatie en onderhoudsmarkt: dit werd de eerste Bouwmaat.

1971

Op 11 mei 1971 opende Intergamma zijn eerste GAMMA-winkel gericht op de kleine aannemer. De winkel sprak vooral consumenten aan. Vrij snel werd daarom de winkel omgebouwd van een groothandel voor vakmannen naar een zelfbedieningswinkel voor doe het zelvers. De GAMMA is dat nog steeds.